Kobbegem, 14 oktober 2015 - Papierdistributeur Antalis lanceert een geheel nieuwe editie van de Green Box, met een bundeling van de groenste papiersoorten. De Green Box is een handig naslagwerk voor onder meer drukkers, ontwerpers en communicatie-adviseurs, die bewust kiezen voor een milieuvriendelijk papiermerk.

De vernieuwde Green Box bevat de volgende onderdelen:
• Een brochure met een uitleg van het Green Star System. Met dit waarderingssysteem is in één oogopslag te zien hoe duurzaam een papiersoort is. Het aantal sterren geeft aan in hoeverre de producten voldoen aan een aantal internationaal erkende criteria met betrekking tot de herkomst van grondstoffen en het productieproces. Dat betekent bijvoorbeeld dat producten die gemaakt zijn van minimaal 50% gerecycleerd papier, FSC® en/of PEFC gecertificeerd zijn én het EU- Ecolabel hebben, 5 sterren ontvangen. Producten die aan minder strenge voorwaarden voldoen, krijgen minder of geen sterren toegekend.
• De Eco-Calculator, waarmee heel simpel is uit te rekenen hoeveel milieuwinst wordt geboekt door gerecycleerd papier te gebruiken (afval, CO2, energie, water, hout…). De Eco-Calculator geeft duidelijk aan wat het verschil is met het gebruik van een standaard papiersoort. Die waarden kunnen daarna gedownload worden als PDF document voor verder gebruik in communicatie.
• Samples van de 5-sterren gerecycleerde papiermerken.
“De Green Box is een echte toolbox die Antalis ter beschikking stelt aan papieradviseurs, opdrachtgevers en drukkers om hen te helpen bij hun dagelijkse keuze van milieuvriendelijke papiersoorten, en in het bijzonder dankzij het Green Star System van Antalis”, benadrukt Stéphane Courtot, algemeen directeur van Antalis Benelux en West-Europa.
“Antalis en de papiersector in het algemeen moeten het goede voorbeeld geven en de inspanningen voortzetten om de milieu-impact te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van warmtekracht en hernieuwbare energiebronnen. Of door gerecycleerd papier te promoten, dat de impact op het milieu vermindert. Milieuverantwoordelijkheid is een permanent engagement dat deel moet uitmaken van het DNA van elk bedrijf als wij een duurzame bijdrage willen leveren tot het behoud van de planeet en de klimaatopwarming willen verminderen. Als officieel partner van COP21 zal Antalis het papier leveren waarop alle documenten in het kader van dit belangrijke internationale evenement zullen worden gedrukt. Antalis is trots om zijn ambitieuze doelstelling te steunen door zijn partners beslissingstools aan te bieden zodat zij de milieuverantwoordelijke producten van Antalis grondig kunnen leren kennen.”
Milieuvriendelijke producten met 5 Green Star System sterren
Cocoon: 100% wit, 100% recycled. Verkrijgbaar in: Gloss, Silk, Offset, Preprint en bijpassende enveloppen. Kwaliteit en look hetzelfde als premium non-recycled.
Cyclus: Het orginele 100% recycled papier. Verkrijgbaar in Print (gestreken), Offset, Preprint en bijpassende enveloppen. Cyclus heeft een sterk milieuvriendelijk imago en excellente milieu-erkenning.

Reprint: 60% gerecycleerde vezels en 40% FSC® nieuwe vezels. Mat, reflectievrij gestreken papier met een uitstekende opdikking. Deze kwaliteit is is zeer geschikt voor grote oplage in bladen en magazines.

MS Green: De 'standard coated' van de toekomst: 60% gerecycleerde vezels en 40% FSC® nieuwe vezels. MS Green is verkrijgbaar in een Gloss en een Silk variant en is een uitstekend alternatief voor premium non-recycled papier. Voor een digitale variant is Digigreen beschikbaar.Geïnteresseerden kunnen de Green Box opvragen bij grafisch.nl@antalis.com